Description
“Dit graangewas boordevol vitamines en mineralen wordt al eeuwen als voedselgewas geteeld. De sierlijk hangende zaadhoofdjes staan ook erg goed in verse en gedroogde boeketten. De zaadhoofden van gierst verkleuren van groen naar bruin over een paar weken. Om te drogen kan je zowel groen als bruin van kleur oogsten. Droog behouden ze hun kleur.
Een snelle kiemer en net als andere granen is pluimgierst relatief makkelijk te telen. Zodra er geen kans op vorst meer is, kan je gierst rechtstreeks zaaien. Voorzaaien kan ook, vanaf 4 weken voor de ijsheiligen. Zaai ze om de 2 a 3 weken tot midden juli als je ze graag blijft oogsten tot in de herfst.
Gierst kan goed tegen warmte en droogte en groeit ook op een minder vruchtbare bodem. De plantafstand heeft een invloed op de grootte van hun zaadhoofden. Hoe breder ze uiteen staan, hoe groter hun hoofdjes.
Als je ze in de winter in de tuin laat staan, maak je ook vele vogels blij met hun zaden!”