Description
Planttijdstip:
Uitplanten vanaf maart tot augustus in de volle grond of in potten. Voorzaaien binnenshuis kan vanaf februari.
Oogsttijd:
April tot september, afhankelijk van het zaaitijdstip.
Algemeen:
Koriander is een aromatisch kruid met groene, geveerde blaadjes en een frisse, citrusachtige smaak. Zowel de bladeren als de zaden (korianderzaad) zijn eetbaar. Het wordt veel gebruikt in Aziatische, Midden-Oosterse en Latijns-Amerikaanse gerechten.
Teelttip:
Plant in goed doorlatende, voedzame grond op een zonnige tot halfschaduwrijke plek. Koriander groeit snel, maar doorschieten kan snel gebeuren bij warm weer. Regelmatig oogsten stimuleert nieuwe bladgroei.
Oogst en bewaring:
Pluk de buitenste bladeren of knip takjes af. Verse koriander blijft enkele dagen houdbaar in de koelkast, bij voorkeur in een vochtige doek of pot met water. Kan ook worden ingevroren of gedroogd voor langere bewaring.




