Description
“Deze snijlof wordt door de Italianen “ cicoretta” genoemd heeft afgeronde lichtgroene bladeren. Heeft een aangename milde iets bittere smaak, is mals en kan puur of gemengd met andere rauwkost worden gegeten. Reeds is 5 weken oogstbaar. Zaaien van januari tot maart onder glas of broeitunnel. Vanaf maart tot augustus op regels in de vollegrond. Afstand tussen de regels ca. 20 cm. Dun zaaien, uitdunnen niet nodig. Zaaisel vochtig houden totdat zaden ontkiemen. kiemduur ca. 1 week, afhankelijk van de temperatuur. Maak een fijn zaaibed en zaai niet dieper dan 0,5-1 cm. Meerdere malen zaaien zorgt voor een langere en meer gespreide oogst. Deze snijlof heeft maar weinig of geen bemesting nodig. Het is een korte en snelle teelt, na ca. 4-5 weken na uitzaai kan men beginnen te oogsten, wanneer de blaadjes ca. 10-15 cm hoog zijn. Snijd ze kort boven de grond af. De plantjes zullen weer uit gaan lopen en kunnen dan nog een tweede keer gesneden worden.”