[mashshare]
Ik ben er al sinds enkele jaren over aan het denken, een jaar geleden begonnen en nu is eindelijk de eindmeet in zicht. Bloed, zweet en tranen heeft het gekost zeggen ze dan, maar bij mij vooral veel korte nachten 🙂 .
Het doet mij veel plezier om te kunnen schrijven dat het boek in de laatste fase zit en dat het normaal dit jaar nog moet uitkomen! Altijd met twee woorden spreken natuurlijk want er kan altijd iets onverwachts vertraging opleveren 🙁 .
Waarom?
Er is veel vraag naar informatie over natuurlijk tuinieren, en alhoewel er al veel boeken over geschreven zijn, ontbrak er telkens toch iets. Mede door de grote interesse naar onze manier van werken, vond ik dat het tijd werd dat alles eens op papier werd gezet.
Want je kan op mijn blog en via de nieuwsbrief wel veel lezen, maar het is toch anders wanneer alles overzichtelijk en duidelijk bijeen staat én ook nog eens in de juiste volgorde.
Eenvoudig is het niet, want natuurlijk tuinieren werkt holistisch. Dit betekent dat je naar het geheel moet kijken. Dat de afzonderlijke onderdelen van je moestuin belangrijk zijn, maar dat het geheel, de samenwerking tussen al de onderdelen veel belangrijker is.
Maar hoe begin je nu een onderdeel uit te leggen als het ingrijpt op 5 andere onderdelen die op hun beurt weer invloed hebben op nog andere onderdelen? Het is wat zoeken geweest maar ik vind dat het goed gelukt is om dit over te brengen. De mensen die de eerste versie hebben gelezen (dank daarvoor 🙂 ) vonden het alleszins goed.
Verdere verloop
Momenteel is de corrector zijn ding aan het doen, is de vormgever volop aan het tekenen en bezig met het ontwerpen van de cover. Ik heb een tijdje geleden enkele voorstellen gehad, tijd dus om eens rustig alles te bekijken 🙂 :
Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in het boek dat ik aan het afwerken ben? Wil je graag lezen hoe wij op Yggdrasil te werk gaan? Stap voor stap, samen een heel seizoen lang?
Ik ga de komende maanden regelmatig wat schrijven over de vorderingen, de motivatie om het boek te schrijven, de bedoeling ervan, maar ook wat meer vertellen over de inhoud, wat laten zien van het ontwerp, wat tekeningen online zetten.
Wil je mee volgen? Wil je graag op de hoogte blijven?
Dat kan! Schrijf je in voor de wachtlijst en dan krijg je telkens een mailtje als er iets nieuws verschenen is 🙂 . Je krijg ook als eerste te horen wanneer het boek leverbaar is en vanaf wanneer je het kan kopen. Er zit zelfs een bonus aan het inschrijven voor de wachtlijst vast!
Kan je niet meer wachten? Hier vind je meer info: Zeven Stappen Naar Een Natuurlijke Moestuin.
PS: De nieuwe site is momenteel nog redelijk leeg, maar er zal met de tijd steeds meer informatie opkomen 😉 .
Willem says
Succes Frank
OOk een Ebook
Frank Anrijs says
Nee, een echt papieren boek!
Zo kan ik ook mensen bereiken die niet veel op internet zitten maar in hun tuin 🙂
Gerdien Bredius says
Hoi Frank, lijkt me een heel leuk en leerzaam boek. En ik heb er zeker wel interesse in. Misschien heb ik er overheen gelezen maar ik vind de prijs ook wel belangrijk. Heb je al een idee wat het boek gaat kosten als het eenmaal verkocht gaat worden?
Frank Anrijs says
Nog niet echt, het hangt nog van allerlei factoren af: dikte, hoelang de vormgever nodig heeft, eventuele andere kosten, …
Zodra ik eruit ben laat ik het weten 🙂 .
Een vraagje: wat zou zo’n boek van ongeveer 300 pagina’s waard zijn voor jou?
Belia says
Mooi werk en véél werk, Frank! Heel fijn dat je al die moeite doet! Het lijkt me een heel leerzaam boek.
Voor nu, een ideetje voor de omslag, ik vind de ondertitel namelijk intrigerend: zeven rode valiezen. De rug van de omslag is rood. Door die variant met rode golven langs de rug ging ik tellen: toevallig zeven golfjes? Nee, zes! Zie ik ergens anders iets dat een knipoog is naar die zeven rode valiesjes?
Dat is mijn suggestie: kijk of je (met behoud van mooi design) een onopvallende knipoog kunt geven naar je ondertitel!
Succes met de laatste loodjes, je bent er nu bijna!
Belia
Frank Anrijs says
Bedankt Belia voor je input 🙂 .
Die kleur verwijst inderdaad naar de valiezen, de golven eigenlijk naar onze organische manier van werken en zaaien, en naar de manier waarop de natuur het liefste werkt: namelijk nooit in rechte lijnen.
Ik denk niet dat de vormgever bewust een aantal golven heeft gebruikt, maar ik zal hem zeker de tip geven om er 7 ven te maken 🙂 !
Heel hard bedankt voor deze opmerking!