PRODUCTEN ONDER € 50

Cover_ZevenStappen_500dpi_burned
Cover-front
cover-permacultuur-2
CoverMulchen17x24cm100dpi

REEKS NATUURLIJK TUINIEREN

Het eerste boek verscheen al in 2016, het is een ideaal boek om kennis te maken met natuurlijk tuinieren in al zijn aspecten.

Ondertussen zijn er al 3 extra boeken verschenen, elk over een specifiek thema van natuurlijk tuinieren: combineren, mulchen en de permacultuurprincipes.

Wil je van start gaan in je eigen tuin, dan raad ik het eerste boek aan. Heb je al ervaring en wil je eerder wat extra diepgang over andere aspecten, dan kan je bij de drie andere boeken terecht:

Meer info

zelfstudie-reclame

ZELFSTUDIE CURSUSSEN

Cursussen die je in je eigen tempo en eigen tijd kan bekijken. Elke cursus bestaat uit een reeks video's die regelmatig beschikbaar komen. Zo kan je geleidelijk de informatie in je op nemen.

Mulchen

In deze cursus krijg je in een hele hoop video’s uitleg over redenen om te mulchen, hoe je best doet en wanneer. De cursus bestaat verschillende lessen, telkens met een week ertussen. Hierdoor heb je voldoende tijd om alles op je gemak te bekijken en kan je sommige video’s zelfs opnieuw bekijken zodat alle informatie goed kan inzinken. Op het einde is er een forum waar je je vragen kwijt kan!

Zelfstudie Mulchen

Permacultuur

In deze uitgebreide cursus krijg je een uitleg over de verschillende permacultuurprincipes. Niet de standaarduitleg, niet een theoretische uitweiding over het gebruik van permacultuur in onderwijs, bouw, economie … Nee, de theorie wordt kort uitgelegd aan de hand van praktisch voorbeelden in onze eigen tuin zodat je deze principes eenvoudig kan toepassen in je eigen tuin.

Daarnaast krijg je telkens ook een uittreksel uit het boek over de permacultuurprincipes. Hier kan je dan ongeveer hetzelfde lezen, maar met andere voorbeelden en een iets andere uitleg. Deze twee manieren van leren, video en tekst, versterken elkaar, waardoor ik er zeker van ben dat je elk principe goed begrijpt op het einde van de zelfstudiecursus.

Zelfstudie Permacultuur

(Klik op de foto om de video te starten)

KRUIDENSPIRAAL TUTORIAL

Wat begon als een jaarlijkse workshop is door de grote vraag een uitgebreide tutorial, een digitale handleiding geworden waarin we zo goed mogelijk proberen te tonen hoe je een kruidenspiraal opbouwt!

Maar niet enkel de manier van bouwen krijgt aandacht, ook de ligging, de keuze van de materialen, de beplanting … De volledige aanleg van de spiraal, van A tot Z wordt uitvoerig besproken en uitgelegd zodat je zelf ook aan de slag kan gaan!

Meer info

481-10jaarYggdrasil_20070916_65

RONDLEIDINGEN

Een tuin is constant in verandering. Het verschil tussen een tuin in de zomer en de winter is enorm. In de zomer staat alles volledig in blad, de lucht gonst van de activiteit van bestuivers, vogels … Ook de bedden in de moestuin staan bomvol met groenten die (bijna) oogstrijp zijn.

Fruitbomen hebben zwaar beladen takken vol met rijpende appels en peren, terwijl 6 maand later alles kaal is. De vruchten zijn geoogst, de bladeren gevallen en de bedden zijn klaar gemaakt voor de winter.

Omdat er zoveel facetten zijn aan natuurlijk tuinieren, zijn het per seizoen verschillende onderwerpen die besproken worden. De invulling van elke rondleiding vindt u hieronder:

Meer info

Slakken in de tuin

ONLINE BROCHURES

Slakken, giftige planten, mulchen in het najaar, combineren ... De lijst met onderwerpen is eindeloos. In elke brochure wordt dieper ingegaan op een enkel specifieke vraag of probleem.

Je leest over onze ervaring bij Yggdrasil, onze zoektocht, onze ideeën en oplossingen. Telkens in een praktische brochure gegoten waarmee je direct aan de slag kan.

De brochures zijn digitaal en kan je direct na aankoop downloaden. Deze categorie is nog in opbouw, er worden doorheen het jaar nieuwe brochures toegevoegd.

Meer info

WEET JE NIET GOED WAAR TE BEGINNEN?

Een goed begin is het boek 'Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin'. Je leert de verschillende stappen die je nodig hebt voor een succesvolle natuurlijke moestuin op te zetten en te onderhouden!

Meer info