Waarom deze blog?
Ik ben vanaf mijn start bij Yggdrasil (2012) begonnen met artikels schrijven. Het hoofddoel van Yggdrasil is, was en zal altijd dezelfde blijven: het verspreiden van informatie over natuurlijk tuinieren.
Niet iedereen heeft tijd of geld om een cursus te volgen, dus is het essentieel dat je ook gratis gedetailleerde, diepgaande, waardevolle informatie kan vinden. En daar is deze blog voor.
Elke zondag krijg je een nieuw artikel over een aspect van natuurlijk tuinieren. Natuurlijk tuinieren is een manier van tuinieren waar veel randzaken een belangrijke rol spelen, en deze komen allemaal aan bod.
Doordat ik al schrijf en publiceer sinds 2012 staat er al een schat aan informatie in de blog, genoeg om je dagen mee bezig te houden! Door de blog te volgen, wordt je een betere tuinier en verandert meer dan waarschijnlijk je visie op tuinieren!
Wil je ook een eigen paradijs in je achtertuin? Een tuin waar je groenten kweekt samen met de natuur? Een tuin, anders dan de 'gangbare' tuin, waar bloemen en alle soorten leven thuishoren tussen je groenten?
Schrijf je dan in en krijg wekelijks een artikel in je mailbox!
Blog Natuurlijke Moestuin
Het voorjaar is een drukke tijd: er moet veel gezaaid en geplant worden maar je moet ook snoeien, mulchen, wieden … En dan is het niet altijd evident om ook tijd te maken voor andere belangrijke zaken in de tuin zoals genieten, observeren, gewoon zijn en kijken, luisteren, ruiken, proeven … Afgelopen week heb ik […]
Lees verder ...Het is een langzaam proces geweest met vele ups-en downs, vele onderbrekingen en veel twijfel, maar eindelijk is het zo ver. Het vierde boek over natuurlijk tuinieren verschijnt bijna. Het manuscript is bij de vormgever, de datum voor druk ligt vast en de voorverkoop gaat bijna van start.
Lees verder ...Ik las onlangs in een boek van een psychologe over de impact die tuinieren, en ruimer gezien de connectie tussen de mens en de natuur, op ons mentaal welzijn heeft. Ze gebruikte daar ook een vergelijking voor, die volgens mij treffend is voor hoe de meeste mensen tuinieren zien. Spijtig genoeg is het in een […]
Lees verder ...Smeerwortel is een veelgebruikte plant in permacultuur, meer bepaald de Russische smeerwortel is de beste versie. Het voordeel van deze smeerwortel is dat hij groter wordt, harder groeit, meer bloemen maakt, maar geen vruchtbare zaden. Hierdoor zal hij zich niet snel doorheen je tuin verspreiden, iets wat de gewone smeerwortel wel doet.
Lees verder ...In een natuurlijke tuin zijn er heel wat mogelijkheden om vogels aan te trekken zodat je kan genieten van hun aanwezigheid. Om vogels aan te trekken zijn er drie fundamentele noden waaraan de tuin moet voldoen.
Lees verder ...Onlangs heb ik het boek ‘Een opgeruimde geest’ gelezen van Daniel Levitin. Het boek op zich was niet zo heel goed, het werd na een tijdje nogal langdradig met veel herhalingen. De schrijver had naar mijn idee best wel wat meer mogen schrappen. Maar het eerste deel van het boek was wel heel interessant.
Lees verder ...De zon is de laatste weken overvloedig van de partij, en ondertussen is de temperatuur ook serieus de hoogte ingegaan. Tijd dus voor de maartse viooltjes om in bloei te schieten. Maar buiten dat de bloemen massaal open staan en paars zijn, is er over maartse viooltjes nog veel meer te vertellen.
Lees verder ...Permacultuur is ontstaan in Australië, dat weet iedereen die zich begint in te lezen in dit onderwerp. De bedenkers keken naar de bossen en de Aboriginals en kwamen zo tot een nieuwe manier van denken. Ze creëerden een nieuw kader waarbinnen je op een andere manier leert denken en kijken naar je omgeving. Velen vinden […]
Lees verder ...Deze keer wil ik ook aandacht vragen voor de randen in de tuin. Randen zijn een belangrijk onderdeel van de moestuin en de tuin in zijn geheel. Randen zijn plaatsen van waaruit heel wat leven vertrekt en die bovendien het geheel een mooi uitzicht geven. Afsluitingen kan je vormgeven als rand door ze te laten begroeien. […]
Lees verder ...- 1
- 2
- 3
- …
- 84
- Volgende »