Waarom deze blog?
Ik ben vanaf mijn start bij Yggdrasil (2012) begonnen met artikels schrijven. Het hoofddoel van Yggdrasil is, was en zal altijd dezelfde blijven: het verspreiden van informatie over natuurlijk tuinieren.
Niet iedereen heeft tijd of geld om een cursus te volgen, dus is het essentieel dat je ook gratis gedetailleerde, diepgaande, waardevolle informatie kan vinden. En daar is deze blog voor.
Elke zondag krijg je een nieuw artikel over een aspect van natuurlijk tuinieren. Natuurlijk tuinieren is een manier van tuinieren waar veel randzaken een belangrijke rol spelen, en deze komen allemaal aan bod.
Doordat ik al schrijf en publiceer sinds 2012 staat er al een schat aan informatie in de blog, genoeg om je dagen mee bezig te houden! Door de blog te volgen, wordt je een betere tuinier en verandert meer dan waarschijnlijk je visie op tuinieren!
Wil je ook een eigen paradijs in je achtertuin? Een tuin waar je groenten kweekt samen met de natuur? Een tuin, anders dan de 'gangbare' tuin, waar bloemen en alle soorten leven thuishoren tussen je groenten?
Schrijf je dan in en krijg wekelijks een artikel in je mailbox!
Blog Natuurlijke Moestuin
Deze blog maakt deel uit van een reeks over ons systeem van schijnbare chaos. Dit is de derde aflevering. In de vorige twee afleveringen heb ik gesproken over de oorsprong van de naam en de redenen waarom we dit systeem van combineren gebruiken.
Lees verder ...Dit is de tweede podcast in de reeks over onze manier van tuinieren. De manier van combineren is redelijk uniek en wij hebben dat het systeem van schijnbare chaos genoemd. Hoe we tot die naam gekomen zijn, kan je best beluisteren in de vorige podcast. We zijn daar geëindigd met de vier principes waar wij […]
Lees verder ...Deze podcast is het eerste deel van een reeks over onze innovatieve manier van combineren in de tuin. We noemen het “het systeem van schijnbare chaos”, een alternatieve vorm van combinatieteelt. In dit systeem hoef je maar een paar regels te volgen en heb je veel vrijheid om te combineren en te kweken wat je […]
Lees verder ...Ik wil graag in deze podcast praten over een eye-opener die ik vorige week heb gehad. Het gaat over recyclen in de tuin, iets wat ik eerlijk gezegd nog nooit echt heb gedaan. Het is geen lang verhaal, maar wel een belangrijk onderwerp, vind ik.
Lees verder ...Jaren geleden zijn we begonnen met het creëren van een bostuin, een soort voorloper van een voedselbos. Tegenwoordig noemen we het een bosrandtuin. We hebben fruitbomen en struiken op redelijke afstand van elkaar geplant, zodat we kunnen genieten van het fruit en het ook kunnen combineren met andere planten. Het is een lange reis geweest, […]
Lees verder ...In een tuin kan je verschillende soorten problemen hebben, je kan vragen hebben bij bijvoorbeeld mulchen of hoe je moet combineren, maar ook een ander onderwerp roept zeer veel vragen op en ik denk dan bijvoorbeeld aan woelmuizen. Wat kan je doen bij woelmuizen? Hoe kan je die kwijt geraken? Want het is zeker niet […]
Lees verder ...Ik vind mulchen in de tuin erg belangrijk en het is iets waar ik graag over praat en schrijf. Maar er is één onderwerp waar je me nooit over zult horen praten: het zaaien of gebruik van groenbemesters. Waarom niet? Dat zal ik uitgebreid bespreken in deze podcast.
Lees verder ...Als het over mulchen gaat, dan is een belangrijke en veel voorkomende vraag waarmee je eigenlijk moet mulchen. Maar een andere vraag die ook heel veel voorkomt, is wanneer je nu eigenlijk moet mulchen. En dat is uiteraard minstens zo belangrijk. Het is iets waar we ook lang mee gesukkeld hebben. En het is eigenlijk […]
Lees verder ...