[mashshare]
De winterlezingen zijn een traditie aan het worden bij Yggdrasil, dit jaar waren ze tot nu toe bijna allemaal volzet. Dat is ook de reden waarom we druk bezig zijn met verbouwingen om onze zolder om te toveren tot een nieuw leslokaal!
De komende weken volgen er nog enkele lezingen en workshops, maar omdat er nog wat veranderd is de laatste dagen, wou ik dit even melden via een blogbericht 🙂 .
Hieronder volgt een kort overzicht:
Lezing permacultuur in de moestuin
Deze lezing zit voor 2/3 vol, maar daarom vermeld ik hem niet 🙂 .
We hebben de gewoonte om bij Yggdrasil in het midden van de paasvakantie een 2-daagse workshop ‘voedsel kweken’ te organiseren. Hierbij bekijken we op 2 dagen in theorie en praktijk de beginselen die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Dit jaar is deze workshop, voordat ik zelfs bekend gemaakt heb dat hij wordt georganiseerd, al bijna helemaal volzet.
Kurt Van Dommele die de lezing permacultuur in de moestuin geeft, heeft vorig jaar deze 2-daagse workshop bij ons gevolgd en was heel enthousiast over de manier waarop kennis werd overgedragen tijdens deze 2 dagen. Omdat hij, net als wij, overtuigd is dat iets zelf proberen met je handen veel leerzamer is dan een boek lezen, springt hij in de bres voor ons en gaat hij ook een praktische workshop geven (wel maar een 1-daagse 🙂 ). Dit is wat hij erover te zeggen heeft:
Bij het in elkaar knutselen van de lezingen, ben ik altijd met mijn gedachten door de moestuin aan het gaan. Ik probeer te beschrijven wat ik aan het doen ben, welke volgorde was het nu weer. En ja dan ga ik ook werkelijk weer eens de tuin in om wat extra foto’s te nemen. Dit bracht me bij het feit dat je veel meer leert als je iets zelf doet dan wanneer iemand het uitlegt. Zelfs al is de uitleg uitstekend. De smaak van het dessert zit altijd in het verorberen ervan en niet door ernaar te kijken. Ik ben zelf ook een ervaringsdeskundige, soms lukt het, soms gaat het faliekant de mist in. Maar dan heb je effectief iets geleerd en onthoud je dit beter. Vandaar dat ik jullie ook de kans bied om wat ik uitleg in de lezing, ook even in de tuin te proberen. Dus met de handen in de aarde woelen. Heb je hier zin in, kom dan naar de lezing en beslis op het einde of je dit ook eens zelf wil proberen. Dan gaan we tijdens de eerste weekends van april een sessie vastleggen om samen de praktijk aan de theorie te toetsen.
Wil je zijn workshop volgen, dan moet je natuurlijk wel aanwezig zijn tijdens de lezing 🙂 . Inschrijven kan nog hier, maar de plaatsen zijn beperkt …
Snoeicursus Kleinfruit
Begin maart gaat ook de snoeicursus kleinfruit. Er zijn nog 2 plaatsen vrij, indien je graag leert hoe je je bessenstruiken, frambozen en bramen moet snoeien, kan je best eens deelnemen.
Als extra leer je ook altijd zelf stekken nemen en opkweken, samen met een uitgebreide uitleg over je snoeischaar: hoe vasthouden, slijpen, onderhouden … Uiteraard zeer belangrijk wanneer je je fruit onder handen wilt nemen 🙂 .
Inschrijven kan hier: Snoeicursus Kleinfruit
Cursus Salutogenese
Een cursus die mij na aan het hart ligt, vooral omdat het onderwerp zo belangrijk is. Laat de titel je niet afschrikken, de lezing gaat over de invloed van je voeding, stress, beweging … op je gezondheid 🙂 .
Wat je gaat horen zal je waarschijnlijk verrassen, maar je gaat naar huis met vele ideeën die je leven in meer of mindere mate (dat hangt van jezelf af!) zullen veranderen.
Een dikke aanrader! Meer informatie vind je hier: Salutogenese
Volgende Stap?
Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!
Pé says
Vorig jaar volgde ik die lezing over Salutogenese. Ik was benieuwd maar ook wel wat terughoudend. Het bleek echt de moeite, helemaal meegevallen. Zeer fijne tips en meer dan eens met unieke insteek. Helder gebracht ook. Een aanrader voor elkeen die zijn gezondheid bewust belangrijk vind !!!