Vorig jaar was de ontmoetingsdag een experiment, en wel een dat enthousiast onthaald en beleefd is. Op deze eerste ontmoetingsdag was er veel volk (100 mensen), waren er veel activiteiten en zat het weer mee. Er waren enkele dingen die voor verbetering vatbaar waren en naar voren kwamen uit de bevraging die we achteraf terugkregen. Het eten kon beter, net als de diversiteit van de activiteiten.
En daar hebben we dit jaar een mouw aan gepast. De tweede ontmoetingsdag van Yggdrasil gaat dit jaar door op zondag 28 juni, misschien al een datum om vast te leggen in je agenda!
Hoofdbedoeling
De hoofdbedoeling van deze dag is tweeledig. Allereerst wil ik op deze manier mensen die ver weg wonen ook eens de kans geven om naar Yggdrasil te komen. Voor een lezing of rondleiding is het vaak onzinnig om vele uren in de auto te zitten of onderweg te zijn met de trein. Maar voor een volledige dag is het natuurlijk een ander verhaal.
Daarnaast wil ik ook graag mensen die bezig zijn met natuurlijk tuinieren samenbrengen. Veel mensen hebben vaak het idee dat ze op een eiland bezig zijn omdat rondom hen iedereen gangbaar werkt en hopen commentaar heeft op die rommelige tuin met al dat blad en stro op de grond.
Wanneer je samen zit met meer dan honderd mensen, en je ervaringen kan uitwisselen, dan ga je versterkt naar huis en heb je een ander gevoel. Dan weet je dat er veel mensen in dezelfde situatie zitten, maar dat ook veel mensen bouwen aan een beter begrip over natuurlijk tuinieren. Je kan contact houden met elkaar of gewoon terug afspreken op de ontmoetingsdag van volgend jaar!
De lezingen
Het grootste deel van de lezingen en activiteiten ligt vast, er zijn nog een paar lezingen waarover er nog onzekerheid heerst. Maar deze zullen in de komende weken ongetwijfeld ingevuld geraken. Tegen eind februari starten de inschrijvingen, tussendoor zal ik nog meer informatie geven over de verschillende lezingen en activiteiten die je kan verwachten. Maar zoals gevraagd zal er meer diversiteit zijn, en ook wat meer onderwerpen voor gevorderden.
Het eten
Vorig jaar was dit nogal summier, vooral omdat we zelf niet wisten hoeveel tijd we zouden hebben en wat er allemaal mogelijk was. De conclusie was dat het te weinig was, maar dat we zelf niet meer of beter konden voorzien bij gebrek aan tijd.
Daarom heb ik er voor gekozen om dit jaar iemand uit te nodigen die het eten zal bereiden. Uiteraard nog altijd biologisch en vegetarisch, en van uitstekende kwaliteit! Zij heeft lang een bekend vegetarisch restaurant gehad in Gent, heeft verschillende kookboeken uitgegeven en is nu volop bezig met een nieuw project: de Avalonhoeve. Uiteraard spreek ik over Tine Tomme, een uitstekende chef-kok die al jarenlang intensief bezig is met vegetarisch koken. Je kan er dus zeker van zijn dat het eten deze keer wel uitgebreid en gevarieerd zal zijn.
Het wordt een volledige maaltijd tijdens de middag, met van start tot finish koekjes, cakes, fruit en groenten als tussendoortjes. Ook koffie, thee en water zijn vrij verkrijgbaar.
Praktisch
Ik werk verder aan de invulling van de lezingen, de komende weken krijg je ook hierover meer informatie. Tegen eind februari (of wanneer alle activiteiten vastliggen) komt er een website online waar je informatie over de ontmoetingsdag terugvindt. De lezingen, de rondleidingen, de uren, het eten, de prijs …
Je zal hier ook kunnen inschrijven en je keuzes vastleggen.
Maar blokkeer alvast deze datum in je agenda: zondag 28 juni. Want het zal weer een fantastische dag worden!
Geef een reactie