FRANK ANRIJS
SCHRIJVER
Ik blog en schrijf al meer dan zeven jaar over natuurlijk tuinieren. Mensen leren tuinieren volgens de principes van de natuur is mijn passie. Yggdrasil, mijn project in Tienen, is het oudste permacultuur project in België en dé referentie op vlak van natuurlijk tuinieren. Puttend uit mijn lange praktijkervaring op dit domein, heb ik meerdere gepubliceerde boeken en artikels geschreven over dit onderwerp. Daarnaast baat ik mee het Permacultuur Magazine uit en geef ik cursussen, workshops en lezingen over natuurlijk tuinieren en alles er rond.
ALLE BOEKEN
Het eerste boek, wat meteen een volledig stappenplan is. Je leert de zeven stappen die cruciaal zijn op je weg naar een natuurlijke moestuin. Uitgekomen in het najaar van 2016 is het ondertussen aan zijn 2de druk toe.
Het tweede boek in de reeks gaat dieper in op onze manier van combineren. De vragen over dit innovatieve en eenvoudige systeem waren overweldigend. De keuze voor een tweede boek over dit onderwerp was dus snel genomen. Uitgekomen in voorjaar van 2019.
Reeds het derde boek in de reeks over natuurlijk tuinieren. Een praktisch boek waarin uitgebreid wordt ingegaan op de link tussen de permacultuurprincipes en hoe je deze theorie kan gebruiken in de tuin om er een natuurlijk paradijs van te maken.
Het vierde boek in de reeks gaat dieper in op mulchen. Een beetje theorie, maar dit is maar een klein deel van het boek. De bedoeling van het boek is vooral om jou aan te zetten tot mulchen, om je angst weg te nemen en zelf in je tuin te starten.
Naar goede gewoonte dus een mix van een beetje theorie met een overvloed aan praktijk.
Het 5de boek in de reeks over natuurlijk tuinieren. Misschien een beetje een buitenbeentje maar uiteindelijk een zeer belangrijk onderdeel van je moestuin. Want wat is het kweken van groenten waard als je ze niet goed kan verwerken?
Seizoensgebonden, vegetarisch en simpel koken met de groenten die je zelf kweekt is de basis van het boek. Het boek is echter niet louter een kookboek. Er staat een schat aan informatie in over de planten die groeien in je tuin, over het belang van bloemen, kruiden en een grote diversiteit in je keuken.