[mashshare]
De jaarlijkse winterlezingen staan voor de deur en de inschrijvingen zijn een tijdje geleden geopend. Het opzet is hetzelfde als de voorbije jaren, de onderwerpen zijn gelinkt aan natuurlijk tuinieren en permacultuur. Er zijn enkele nieuwe interessante lezingen bijgekomen zoals de lezing door Jochen Doornaert over Speelbomen.
Lode Devos over natuurlijk imkeren is er niet bij dit jaar, maar we hebben iemand anders vast gekregen die minstens even passioneel is over bijen, maar deze keer hebben we het over wilde bijen 🙂 ! De grootste verandering is misschien wel het lokaal.
Het lokaal
Heel de vorige winter en zomer hebben we hard gewerkt om alles in orde te krijgen om meer mensen beter te kunnen ontvangen. en ik vind het resultaat meer dan geslaagd. Isolatie, een kachel, afgewerkt met houten platen, geschilderd, nieuwe elektriciteit, meubels, gekuist … Het is allemaal gebeurd de voorbije maanden, met dit als resultaat:
Welke lezingen?
Een overzicht van alle lezingen kan je hier vinden (Winterlezingen), maar voor mij springen er een paar lezingen uit. Ik denk dan aan de lezing over de speelbomen en de wilde bijen.
De lezing over speelbomen gaat over het anders inrichten van je tuin en het achterwege laten van de speeltuigen die iedereen kent en waarschijnlijk in zijn tuin heeft staan. Je kan deze perfect vervangen door ‘speelbomen’ die veel langer meerdere functies gaan vervullen in je tuin! Een echte aanrader 🙂 .
Ook voor de lezing over de wilde bijen heb ik hoge verwachtingen. Ze wordt gegeven door Joeri Cortens (bekend van Natuurpunt, VTM, Radio 2 …) en gaat dieper in op wat wij kunnen doen voor deze beestjes en wat zij op hun beurt dan doen voor ons. Deze wilde bijen zijn zeer belangrijk in een natuurlijk moestuin, dus dat kan niet anders dan interessant zijn!
Meer info over deze en alle andere lezingen kan je hier bekijken: Winterlezingen.
Hopelijk tot ergens in de winter 🙂 !
Volgende Stap?
Denk je dat vrienden, familie of mede-tuiniers misschien geïnteresseerd zijn in een lezing, geef zze dan zeker deze informatie door. Delen via Facebook, Twitter … mag natuurlijk ook altijd 🙂 .