Yggdrasil

Voor plezier en eenvoud in de natuurlijke moestuin

  • Winkel
    • Zelfpluktuin
    • Hoevewinkel
    • Webwinkel
      • Webwinkel
    • T-shirt shop
  • Educatie
    • Start Hier!
      • Gratis Nieuwsbrief
        • LedenPagina
      • Gratis webinars
      • Gratis artikels
        • Natuurlijk tuinieren
        • Mulchen
        • Composteren
        • Kleinfruit: Onderhoud, snoeien en verwerken
    • Producten onder €50
      • Rondleidingen
        • Maart
        • Juni
        • Augustus
        • September
      • Boeken
        • Gezonde Voeding Uit De Natuurlijke Moestuin
        • Mulchen in de natuurlijke moestuin
        • Permacultuurprincipes in de natuurlijke moestuin
          • BonusBrochure
          • Persmap
        • Combineren in de natuurlijke moestuin
          • Bonus Video’s
          • Pers Map
        • Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin
      • Zelfstudie Cursussen
        • Mulchen
        • Zelfstudiecursus Permacultuur
      • Online Brochures
      • Tutorial Kruidenspiraal
        • Toegang
    • Cursussen
      • Info ZelfstudieCursus ‘Het Groene Fundament’
        • Zelfstudiecursus ‘Het Groene Fundament’
      • Info Online cursus ‘Groenten Kweken’
        • Online Jaarcursus ‘Groenten Kweken’
      • Jaaropleiding Ecologisch Tuinieren en Permacultuur
      • Info Online Jaarcursus ‘Groenten Kweken voor gevorderden’
        • Online Cursus voor Gevorderden
    • Bronnen en hulpmiddelen
  • Blog
  • Word Lid
  • Contact
    • Wie ben ik?
    • Contact
    • Op zoek naar een lesgever?
    • Openingsuren hoevewinkel
  • Login
    • Account
    • Ledenplatform
    • Login
Je bent hier:Home / Reeks Natuurlijke Moestuin / Gezonde Voeding Uit De Natuurlijke Moestuin / Een alternatief kookboek!

Een alternatief kookboek!

Kookboeken zijn er met de honderden. En iedereen heeft er een heleboel in huis staan. Er zijn heel algemene kookboeken die zowat alles behandelen, in mijn jonge jaren was dat bv. de kookbijbel van de boerinnenbond: ‘Ons kookboek’. Uiteraard is er ondertussen veel veranderd en zijn er veel specifiekere kookboeken verschenen die dunner zijn, veel minder recepten bevatten maar zijn toegespitst op een onderwerp: pizza’s, pasta’s, vleesgerechten, vegetarisch, gezond … De lijst is werkelijk eindeloos.

Een gat in de markt?

Verbazend genoeg leek er voor ons toch nog een gat te zijn in deze eindeloze lijst met onderwerpen zodat ik mijn moeder hebt kunnen overtuigen om in het kader van de reeks over de natuurlijk moestuin een kookboek te schrijven. Uiteraard niet doorsnee, uiteraard een kookboek dat koken op een andere manier benaderd. Het eerste hoofdstuk bekijkt wat er allemaal in eten kan zitten dat je aankoopt, hoe je wat je zelf kweekt in je tuin zo optimaal mogelijk op je bord krijgt en wat het belang is van bv. kruiden, bloemen en specerijen.

Het boek is een reactie op het voedsel dat je in een winkel kan kopen, wat vaak het label gezond krijgt maar het even vaak gewoon niet is. Het probleem bij veel groenten is dat er te weinig voedingsstoffen inzitten, ook bij biologische groenten kan dit een probleem zijn. De voedingsstoffen zitten niet meer in de bodem en kunnen niet opgenomen worden. Of ze worden door de plant niet aangemaakt door de moderne kweekmethoden.

Afweerstoffen en gezondheid

Vele stoffen die helpen bij de afweer tegen plagen en ziekten hebben een positieve impact op onze gezondheid. Groenten die gekweekt worden met behulp van pesticiden (ook natuurlijke!) of onder netten groeien, blijven plaagvrij en produceren die afweerstoffen niet. Je eet dan groenten die er misschien wel perfect uitzien, maar het zeker op vlak van inhoudsstoffen niet zijn.

Er is veel gezegd en geschreven over zogenaamd ultra bewerkt voedsel, en dit boek probeert daar een antwoord op te zijn. Door je groenten zelf te kweken, door je groenten vers te oogsten en gereed te maken kan je gezond eten zonder al te veel werk. Het boek bevat simpele recepten die je seizoensgebonden kan klaarmaken. Geen ingewikkelde bereidingen, geen vreemde ingredienten waarvoor je vele winkels moet aandoen. Gewoon zaken die je in je eigen tuin kan kweken en simpel kan klaar maken.

De recepten zijn ook zo opgesteld dat je deze eenvoudig kan aanpassen of combineren. Het zijn dus geen maaltijden, maar manieren om een groente klaar te maken. En de recepten gebruiken niet enkel de klassieke groenten, maar bewandelen ook weing betreden paden. Want in welk kookboek worden marjolein, maagdenzurkel, ijskruid, peperkers of gulden sleutelbloem gebruikt?

Interesse?

De voorverkoop loopt, je kan het boek al aankopen, zodra alles klaar is wordt het opgestuurd: Gezonde voeding uit de natuurlijke moestuin.

 

© 2025 Yggdrasil BV · BE 0879.821.474
Algemene voorwaarden - Retourbeleid - Privacybeleid

Privacy Beleid

×