Het is een heel goed fruitjaar geworden, ongeveer alle fruit is schitterend gelukt. Ik heb al vele kilo’s kersen, bessen, pruimen, … mogen eten en nu beginnen we stilaan aan de appels en peren.
Maar hier is zo’n overvloed van dat we niet alles verkocht krijgen. Ideaal moment dus om enkele bakken peren en appelen te verwerken!
Mijn ouders hebben een 5-tal jaar geleden een fruitpers gekocht, dus gaan we vandaag fruitsap maken:
Het persen zelf
Er komt eigenlijk een behoorlijke hoeveelheid sap uit zo’n kleine hoeveelheid fruit! Op de video kunt u zien hoe de pers wordt aangedraaid en hoe het sap er overvloedig uit loopt.
Lekker vers fruitsap waar de kinderen en vooral de kleinkinderen van genieten wanneer ze op bezoek komen 🙂
Volgende Stap?
Schrijf u in voor email updates, zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van elk nieuw bericht!
Judith Postelmans says
hoe bewaren jullie dat sap vervolgens?
Nijsen Tom says
Dat wilde ik direct vragen ! Ik heb een pot appelsap in de diepvries gezet… Hopelijk in de winter nog goed voor een warm appelsapje met kaneel als er bezoek is ?
Frank Anrijs says
Dag Tom,
in de diepvries zal het ook wel verschillende maanden bewaren, eens uitgehaald is de houdbaarheid beperkt vrees ik.
Groeten,
Frank
Frank Anrijs says
Dag Judith,
het sap is gepasteuriseerd, dus alle bacteriën en ziektekiemen zijn dood. Hierdoor kan het eigenlijk heel lang bewaard worden. Het fruitsap zit in gesloten flessen en gaat naar de kelder.
Hier staat het donker en koel en kan het gemakkelijk een jaar bewaard worden.
Groeten,
Frank
Joke says
Verse vruchtensappen (met pulp) worden hier ook regelmatig gemaakt, veel lekkerder dan uit de winkel. Wel niet in zo’n grote hoeveelheden.
Meestal is het “vechten” voor het laatste glas 🙂
Frank Anrijs says
Dag Joke,
mijn kinderen zijn er ook verzot op bij oma. Als bijkomende reden kan oma ook nog eens ‘toveren’.
Ze vult het glas met geel-bruin appelsap en doet er vervolgens een beetje bessensap in. Hierdoor verandert de kleur van het fruitsap helemaal! Dat vinden ze echt geweldig :-).
Kinderen zijn rap content …
Groeten,
Frank
Joke says
haha, geweldig 🙂
Ik ken er hier ene dat da ook super gaat vinden, merci voor de tip.
Pé says
Beetje gember bij het appelsap is ook heerlijk – voor de grote mensen 😉 Wij hebben hier net een massa rozenbottel siroop gemaakt, vinden kids ook lekker. Doch eerder ietsje flauw van smaak, denk dat ik deze voor mezelf ga mengen met appelsap.
Guy says
Frank,
persen jullie ook een bepaalde ‘commerciële’ hoeveelheid sap?
Ik ken in Leuven een supper horeca-zaak die zich vooral bezighoud met streekproducten op het menu en streekbieren. Als alcohol-alternatief serveren ze ook zuiver appelsap van Van Hellemont, ook een gekende in de streek.
En de zaakvoerder woont om de hoek in Binkom, speel ik je zijn gegevens eens door? Hij staat daar zeker en vast voor open.
Greetz
Guy
Frank Anrijs says
Dag Guy,
we persen enkele voor onszelf, toch bedankt voor het aanbod :-).
Groeten,
Frank
azil says
Hallo,
kan je het merk en prijs doorgeven van de pers? Wij hebben een boomgaard aangeplant en binnen een aantal jaar zullen we onze eigen sapjes kunnen persen!
Groetjes,
Liza
Frank Anrijs says
Dag Liza,
hier hebben wij de pers gekocht. Het kan thuis geleverd worden. Er is een ruime keuze in maten en kwaliteit.
BROUWLAND – Korspelsesteenweg 86 – B-3581 Beverlo, België – Tel. +32 11 40 14 08 http://www.brouwland.com
Veel succes,
Frank
Marijke says
Ik ben ook wel benieuwd naar het merk van jullie pers! Groetjes en bedankt voor de leuke posts!
Frank Anrijs says
Dag Marijke,
hier hebben wij de pers gekocht. Het kan thuis geleverd worden. Er is een ruime keuze in maten en kwaliteit.
BROUWLAND – Korspelsesteenweg 86 – B-3581 Beverlo, België – Tel. +32 11 40 14 08 http://www.brouwland.com
Veel succes,
Frank