Het 5de boek in de reeks over natuurlijk tuinieren. Misschien een beetje een buitenbeentje maar uiteindelijk een zeer belangrijk onderdeel van je moestuin. Want wat is het kweken van groenten waard als je ze niet goed kan verwerken?
Seizoensgebonden, vegetarisch en simpel koken met de groenten die je zelf kweekt is de basis van het boek. Het boek is echter niet louter een kookboek. Er staat een schat aan informatie in over de planten die groeien in je tuin, over het belang van bloemen, kruiden en een grote diversiteit in je keuken.
Bonus
Elk boek dat al verschenen is in de reeks van de natuurlijke moestuin, is in voorverkoop verkocht met een bonus. Deze is altijd zeer divers geweest, maar altijd van toepassing op het onderwerp van het boek.
Deze keer hebben we gezorgd voor een fantastische bonus die je zeker goed zal kunnen gebruiken bij het klaarmaken van de recepten uit het boek: een Japanse groenteborstel of Kamenoko Tawashi. Tawashi is een borstel gemaakt van supersterke kokosvezels, speciaal ontwikkeld voor het schoonvegen van groenten. Boen je champignons, radijs, wortel en daikon schoon met dit typisch Japanse hulpmiddel, zodat je ze in de schil kunt bereiden en zoveel mogelijk vitaminen bewaard blijven.
De winkelwaarde is 4.29 euro, je krijgt hem gratis bij het boek indien je deelneemt aan de voorverkoop!
Een impressie
Kookboeken zijn er al in overvloed geschreven, dus dit is niet jouw standaard kookboek.
Natuurlijk kweken is belangrijk voor mij en jou maar ook het bereiden gebeurt best zo natuurlijk mogelijk. Daarom vind je in dit boek meer informatie over de verschillen tussen groenten uit je tuin die je zelf oogst en de producten die je in de winkel koopt om mee te koken.
Ook vind je in dit boek, naast de klassieke groenten, veel (on)kruiden die al in je tuin groeien of je eenvoudig zelf kan kweken. Het is een verrijking voor je bord, lichaam en gezondheid. Deze soorten groenten en bloemen vind je niet in een doorsnee kookboek en maakt dit boek zo belangrijk.
Gratis een deel lezen?
Gratis een deel van het boek lezen?
Twijfel je nog? Misschien dat een stukje lezen in het boek je kan overtuigen? Je hebt dan een beter gevoel voor mijn manier van schrijven, de foto's, de inhoud ...
Als het helpt om je te overtuigen zodat ook jij op een eenvoudige manier leert koken met meer (wilde) kruiden, verse groenten en bloemen, waarom niet? Tussendoor leer je ook meer over de groenten, kruiden en bloemen die je kan gebruiken in je keuken!
Je kan een stukje downloaden en lezen. Oordeel en koop dan het boek 🙂 .
Inhoudstabel?
Een inhoudstabel zegt vaak al veel over de inhoud en opbouw van een boek, maar de inhoudstabel van dit boek geeft nog veel meer prijs. Je kan zien welke groenten en kruiden besproken worden bij de recepten, deze worden dan ook verwerkt in het gerecht.
De meeste soorten zijn niet jouw klassieke groenten, denk maar aan sleutelbloem, smalle weegbree, peperkers, roomse kervel, madeliefje, lepelblad ...
Hieronder vind je de inhoudstabel en kan je ontdekken wat het boek jou allemaal te bieden heeft!
Kookboeken zijn er met de honderden. En iedereen heeft er een heleboel in huis staan. Er zijn heel algemene kookboeken die zowat alles behandelen, in mijn jonge jaren was dat bv. de kookbijbel van de boerinnenbond: 'Ons kookboek'. Uiteraard is er ondertussen veel veranderd en zijn er veel specifiekere kookboeken verschenen die dunner zijn, veel minder ...