Beschrijving
Het 5de boek in de reeks over natuurlijk tuinieren. Misschien een beetje een buitenbeentje maar uiteindelijk gaat het over een zeer belangrijk onderdeel van je moestuin. Want wat is het kweken van groenten waard als je ze niet goed kan verwerken?
Seizoensgebonden, vegetarisch en simpel koken met de groenten die je zelf kweekt is de basis van het boek. Het boek is echter niet louter een kookboek. Er staat een schat aan informatie in over de planten die groeien in je tuin, over het belang van bloemen, kruiden en een grote diversiteit in je keuken.
De kwaliteit van groenten die je koopt is niet dezelfde als die van groenten die je zelf kweekt. Het feit dat je de bodem in je moestuin kan verbeteren, dat je kan kiezen om je groenten niet te bespuiten en te bemesten zorgt ervoor dat je zelf de kwaliteit van je groenten kan verhogen. De gezonde stoffen die je lichaam absoluut nodig heeft, zitten dan wel in die groenten. Ze dan ook nog zelf juist klaar maken, recht uit de tuin, zorgt ervoor dat die broodnodige voedingsstoffen ook in jouw lichaam terecht komen.
Seizoensgebonden is ook belangrijk, zowel voor ons lichaam als voor het milieu. Met dit kookboek willen we aantonen en jou aanzetten om het hele jaar vers te koken uit je eigen moestuin, zonder exotische ingrediënten waarvoor je verschillende winkels moet afgaan.
De recepten zijn simpel, duidelijk en eenvoudig aan te passen en te combineren. Perfect wat je nodig hebt om de diversiteit die in je tuin groeit te vertalen naar een diverse keuken die gezonde groenten omzet in gezonde maaltijden!
Bonus
Elk boek dat al verschenen is in de reeks van de natuurlijke moestuin, is in voorverkoop verkocht met een bonus. Deze is altijd zeer divers geweest, maar altijd van toepassing op het onderwerp van het boek.
Deze keer hebben we gezorgd voor een fantastische bonus die je zeker goed zal kunnen gebruiken bij het klaarmaken van de recepten uit het boek: een Japanse groenteborstel of Kamenoko Tawashi. Tawashi is een borstel gemaakt van supersterke kokosvezels, speciaal ontwikkeld voor het schoonvegen van groenten. Boen je champignons, radijs, wortel en daikon schoon met dit typisch Japanse hulpmiddel, zodat je ze in de schil kunt bereiden en zoveel mogelijk vitaminen bewaard blijven.
De winkelwaarde is 4.29 euro, je krijgt hem gratis bij het boek indien je deelneemt aan de voorverkoop!