Groenlof
Groenlof bestaat uit langwerpige kroppen en heeft iets weg van andijvie. Het kan dan ook op dezelfde manier worden gebruikt als andijvie: je kunt de langwerpige kroppen zowel rauw als gekookt eten. Deze groente is ideaal voor in de herfst en vroege winter. Het is dus ook erg lekker om in een stamppot te verwerken. Verwerk de groenlof rauw in een gerecht en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel staan!
Groenlof kweken
Het is niet zo’n bekende groente, maar groenlof is wel makkelijk om te kweken. Het groeit namelijk op elke grond, en alleen een lichte bemesting is al voldoende. Een goede standplaats is in de zon of half in de schaduw, en de plant wordt zo’n 30 tot 40 centimeter hoog. De oogst vindt plaats tussen april en november. Enige vorst kan groenlof wel verdragen, maar bij invallende vorst raden wij aan het gewas onder glas over te planten en daarbij het slechte buitenblad te verwijderen.
Zaaien van groenlof
Groenlof zaaien kun je het beste dun in rijtjes in de volle grond doen. Vervolgens kun je ze later uitdunnen. Een goede plantafstand daarbij is 30 x 15 centimeter en bij voorkeur dien je de zaden rechtstreeks te zaaien. Wat betreft de periode is de beste zaaitijd van half mei tot half juli. Het is van belang om je hieraan te houden, want wanneer je eerder gaat zaaien is de kans groot dat dit voor planten zorgt die snel doorschieten.
Groenlof ‘Zuckerhut’
Productbeschrijving
Bij voorkeur rechtstreeks (ter plekke) zaaien, de beste zaaitijd is van juni tot half juli. Een goede plantafstand is 30×15 cm. Bij invallende vorst het gewas onder glas overplanten, daarbij het slechte buitenblad verwijderen.
Extra informatie
Inhoud kleinverpakking | : 2 gram (voor 20 m2) |
Aantal zaden per gram | : 700 zaden |
Plantafstand | : 30×15 cm |
Hoogte van de plant | : 30-40 cm |
Standplaats | : Zon-Half schaduw |