Palmkool
Palmkool is een koolsoort die in Nederland nog niet zo bekend is. In Italië daarentegen wel, omdat dit een typische Toscaanse kool is. Het blad heeft een geweldige blauwgroene kleur, en de plant groeit als een soort palm de lucht in: vandaar deze naam! Het voordeel daarvan is dat hij minder ruimte in beslag neemt in vergelijking met bijvoorbeeld boerenkool. Net zoals bloemkool, broccoli en andere koolsoorten is ook de palmkool erg gezond. Het is de perfecte groente om in een stamppot te verwerken, maar ook in een roerbakgerecht smaakt het erg goed.
Palmkool kweken
Dit gewas kun je op dezelfde manier telen als boerenkool. Een goede bemesting is van essentieel belang, evenals rotatie omdat er anders kans is op knolvoet. Je kunt eventueel vliesdoek gebruiken om de palmkool te beschermen tegen de witte vlieg en rupsen. De oogst vindt over het algemeen van augustus tot in de vroege winter plaats. Aangezien palmkool uit Italië komt, is het gewas gewend aan de Toscaanse winters, maar niet aan de koude winters van Nederland. Houd daar dus rekening mee.
Zaaien van palmkool
De beste periode om palmkool te zaaien vindt plaats in mei en juni op een zaaibed. Daarna kun je ze na ongeveer zes weken overplanten op 65×50 centimeter. Voor een optimale vlotte kieming raden we aan om de palmkool zaden net zo diep te zaden als ze groot zijn.
Palmkool ‘Nero di Toscana’
Productbeschrijving
Typische Toscaanse kool. Wordt geteeld als boerenkool. Zorg voor goede bemesting en i.v.m. knolvoet is rotatie erg belangrijk. Gebruik evt. vliesdoek om tegen witte vlieg en rupsen te beschermen. Zaaien: in mei-juni op zaaibed en na ca. 6 weken overplanten op 65 x 50 cm. Oogst is van augustus tot in de vroege winter. Deze palmkool is bestand tegen Toscaanse winters, niet tegen Nederlandse winters.
TIP: ook geschikt als babyleaf!
Extra informatie
Inhoud kleinverpakking | : 1 gram (voor 30 m2) |
Aantal zaden per gram | : 277 zaden |
Plantafstand | : 65×50 cm |
Hoogte van de plant | : 40-60 cm |
Standplaats | : Zon |