Op deze pagina vind je ons huidige aanbod zaden voor wortel- en knolgewassen. Heb jij altijd al biologische bieten, bosui, rammenas of wortel willen kweken? Dit is je kans! Bestel je zaden, zodat je zeker weet dat je een kwalitatief hoogwaardige moestuin aanlegt die volledig biologisch is. Bij ieder product in ons assortiment lees je de belangrijkste informatie over het kweken, zaaien en oogsten. Ook geven we precies aan hoeveel vierkante meter grond je kunt bewerken met het aantal zaden dat in een kleinverpakking zit.
Over het kweken van wortel- en knolgewassen
Wortel- en knolgewassen gaan goed samen, omdat ze vergelijkbare eisen stellen aan de bodem en aan de bemestingscondities. Ze doen het goed in losse grond, omdat ze zo gemakkelijk kunnen wortelen. Over het algemeen houden ze niet van een rijke bemesting: stikstof stimuleert immers vooral de ontwikkeling van het blad. Gewassen als kliswortel, pastinaak, radijs, schorseneer, witlof en wortels doen het prima zonder bemesting. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een vochthoudende, goed verluchte, humusrijke bodem met een neutrale pH-waarde. Ook een goede bodemstructuur is wenselijk. Bieten, knolselderij, koolraap, uien en venkel zijn gewassen die over het algemeen meer biologische bemesting nodig hebben.
Wortel- knolgewassen zaaien
Het zaaien van wortel- en knolgewassen is uiteraard verschillend per gewas. Houd bij het zaaien onder andere rekening met de standplaats en de verwachte grootte van de plant, zodat je groente straks genoeg ruimte heeft om te groeien. Bij ieder gewas staat informatie over wanneer je deze het beste kunt zaaien, en wat dit betekent voor de oogst. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid begint en de beste omstandigheden creëert voor de teelt, is het verstandig om deze info goed door te lezen.
Wortel- en knolgewassen:
- Biet
- Bosui
- Kliswortel
- Knolselderij
- Knolvenkel
- Koolraap
- Meiraap
- Pastinaak
- Radijs
- Rammenas
- Schorseneer
- Stengelui
- Ui
- Witloof
- Wortel
- Wortelpeterselie